Het 2e college: big data en privacy

Door: Geert Jan Koning en Martijn Smit
Datum: dinsdag 02 oktober, 16:30 uur
Locatie: Graham Bell-zaal, De TelefoonCentrale, Alkmaar
Dit college is geweest
Het 2e college: big data en privacy

U heeft zich nog niet opgegeven voor het 2e College van Data Science Alkmaar? Kijk nu in uw agenda, schrap uw afspraken voor die middag en meld u aan. Want het is tijd om een duidelijk beeld te krijgen van wát data science uw organisatie kan opleveren.

Op 2 oktober vindt dus dit 2e College plaats. Waar gaan we het precies over hebben? Er wacht ons een actueel onderwerp: Big data en privacy.

Ter introductie schetst Frans Feldberg (hoogleraar Data-Driven Business Innovation, Vrije Universiteit, ACBA) de context van deze avond door privacy te positioneren binnen het geheel aan relevante vragen rondom het creëren van waarde met behulp van data en kunstmatige intelligentie.

Vervolgens worden we bij de hand genomen door Geert Jan Koning (IT-jurist bij technologiebedrijf Triple IT) en Martijn Smit (advocaat bij Schenkeveld Advocaten; adviseert bedrijven en overheden over privacy gerelateerde juridische vraagstukken) over:

Wat is er sinds de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei j.l. gebeurd? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Wat betekent de AVG voor de verwerking van persoonsgegevens in het algemeen en in het kader van data science in het bijzonder? De werking van de AVG wordt geïllustreerd aan de hand van concrete cases uit de praktijk: wat mag wel en wat mag nu eigenlijk niet..?

Het wordt een interactieve avond waarbij uw inbreng van belang is. Stel ook vooral uw vragen. De dagvoorzitter is wederom Marijn Plomp (KIN Research Vrije Universiteit). Wij sluiten af met een hapje en een drankje.

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.


Photo by Dayne Topkin on Unsplash

Aanmelden voor dit college


Deel dit college op: