Best Practices | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 !

Best Practices | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 !

In het komende college van Data Science Alkmaar op donderdagmiddag 1 december a.s. presenteren 2 organisaties hun Best Practice: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072. Wees erbij!

1 december 2022

16:00

Ontwikkelingsbedrijf NHN, Bergerweg 200 Alkmaar - C-gebouw Inholland

Gratis

Op allerlei manieren zijn data en AI nu vanzelfsprekende ingrediënten in de modellen van veel organisaties en bedrijven. In dit college laat DSA weer een tweetal Best Practices uit NHN zien, want zo is het: praktijkvoorbeelden (die werken) zijn erg inspirerend, die zien we graag.    

In het komende college van Data Science Alkmaar op donderdagmiddag 1 december a.s. presenteren respectievelijk Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 in zo’n 15 minuten hun Best Practice.

Wil je erbij zijn? Meld je onder aan, er zijn ca 50 stoelen beschikbaar en: ná het college is er gelegenheid tot netwerken met een (gratis) hapje en een drankje.


Anna Keune werkt bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) als data scientist:

‘Bij nat opgestelde rioolgemalen zijn we bezig met een transitie van correctief naar conditie gestuurd beheer. Hierbij signaleren we verstoringen voordat een (proces-)storing daadwerkelijk optreedt, waardoor het onderhoud voorspelbaar wordt. De datagedreven manier waarop we nu voorspelbaar onderhoud doen inclusief de visualisatie van de uitkomsten laat ik deze middag zien.’


Martijn Groot werkt bij Stadswerk072 als Coördinator assetmanagement Beheer Openbare Ruimte:

‘Eén melding is geen melding! Stadswerk072 beheert de openbare ruimte van de gemeente Alkmaar. Wij ontvangen ook alle meldingen hierover, ondernemen wij hier actie op en zo houden we de openbare ruimte groen, schoon en veilig. Daarnaast vormen de meldingen een waardevolle informatiebron die ons in staat stelt onze diensten nog beter in te zetten. Met Woweb zijn wij in staat om meldingen te analyseren op buurt-, wijk- en gemeenteniveau. Zo worden we steeds slimmer. Hier vertel ik graag meer over.’


Wees erbij

Natuurlijk zie je bij dit college weer vertrouwde gezichten aan tafel, zoals gespreksleider Marijn Plomp, opleidingsmanager Data Science aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Innovation van diezelfde universiteit, welke laatste ons bijpraat als het gaat om ontwikkelingen rondom (big) data en AI in Noord-Holland.

Je kunt aanwezig zijn bij dit 4e en laatste college van 2022. Wil je erbij zijn? Er zijn ca 50 stoelen beschikbaar en: ná het college is er gelegenheid tot netwerken met een (gratis) hapje en een drankje.

Meld je aan via onderstaand formulier.

Ja, ik meld me aan voor het komend college op donderdagmiddag 1 december a.s. !

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.