College 1 / 2020

College 1 / 2020

Een nieuwe datum voor dit college: donderdag 18 juni.
Dit college-jaar werken we met nieuwe thema’s, altijd vanuit de startvraag: ‘Where can we begin..?’ Dit college richt zich op de kansen die open data bieden. De beschikbaarheid van overheidsdata neemt alleen maar toe. Onze sprekers brengen de énorme potentie ervan in beeld.

 

 

18 juni 2020

16:30

De TelefoonCentrale

Gratis

Programma

Waarde creëren met Open Data!

Marieke Schenk (coördinator Leer- en Expertisepunt Datagedreven Werken) en Jelle Verburg (product owner Nationaal dataportaal data.overheid.nl) geven in een interactieve sessie meer informatie over visie, missie en gebruik van open overheidsdata. Marieke en Jelle zullen ingaan op de visie achter open data. Daarbij zullen ze diverse voorbeelden van innovatief datagebruik laten zien. Ook kom je te weten waar je overheidsdata kunt vinden en hoe je het kunt gebruiken. Kortom, hoe creëer je waarde uit data.


Data omzetten naar waarde

Luke Liplijn van Matrixian verzorgt het tweede gedeelte van dit college. De boodschap van Matrixian: beschikbare data neemt alleen maar toe. De kunst is om die data op een creatieve manier om te zetten naar waardevolle, betrouwbare informatie. Eigen data wordt gebruikt om combinaties te maken en data nog sterker te analyseren en te optimaliseren. Matrixian helpt haar klanten om slimme keuzes te maken rond marketing, klantcommunicatie en creditmanagement om zo hun bedrijfsresultaat te verbeteren.


Ja, ik meld me aan voor dit college!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.