Voorspel de toekomst met (big) data en AI.

Door: Rob van der Mei; Dick Willems; Lieke Danenberg
Datum: dinsdag 24 september, 16:30 uur
Locatie: Graham Bell-zaal, De TelefoonCentrale, Alkmaar
Voorspel de toekomst met (big) data en AI.

Voorspel de toekomst met (big) data en kunstmatige intelligentie.

Voor de innovatieve reputatie van NHN zijn big data en kunstmatige intelligentie héél belangrijke ingrediënten. Dagelijks kunt u er in de media over lezen, we hoeven begrippen als big data niet meer te introduceren. Het is nu zaak organisaties vérder te helpen. Dit betekent dat Data Science Alkmaar haar aanbod dit jaar praktischer maakt en gaat verdiepen. De vier colleges van 2019 zullen in het teken staan van: 'Where can we begin..?' Ofwel: laten we aan de slag gaan! Want: hoé doe je dit..?

Dit is het derde college van 2019 in het kader van 'Where can we begin..?' Rob van der Mei is hoogleraar Toegepaste Wiskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als onderzoeker en manager research en development verbonden aan het Centrum voor Wiskunde in Informatica. Rob van der Mei neemt u mee in de wereld van ‘predictive modeling’: 'Tijdens de presentatie zal ik aan de hand van een aantal concrete voorbeelden laten zien wat de kracht is van voorspellend vermogen. En dat daarmee “het verschil” kan worden gemaakt, niet alleen voor commercieel succes voor bedrijven maar ook voor het redden van mensenlevens bij eerste-hulpdiensten.'


Dick Willems werkt sinds 2012 als data scientist bij de Politie Nederland, Eenheid Amsterdam en is de ontwerper van CAS, dat door de politie gebruikt wordt om straatroven en woninginbraken te voorspellen. De presentatie gaat over predictive policing zoals dat wordt toegepast binnen de Nederlandse Politie. Wat kan de politie met deze voorspellingen. Bieden de plannen van de Nationale Politie rondom predictive policing kansen voor een veiligere toekomst?

Elk college deelt Lieke Danenberg, zelfstandig Digital Marketing Strateeg met Create Insights, haar ervaringen uit de praktijk: 'Het data-landschap is uitgebreid en veel mensen en bedrijven verkennen het landschap nu. En ik wandel er stap voor stap doorheen, leer veel dingen, hoor mooie verhalen en zie fantastische ontwikkelingen. Ook deze avond deel ik opvallende ervaringen uit het werkveld. Ik zie u graag dan!'

Marijn Plomp (KIN Research Vrije Universiteit) is wederom de dagvoorzitter.

  • Inloop vanaf 16.30 uur. Start college om 17.00 uur tot ca 19.00 uur.
  • Daarna sluiten af met een (gratis) buffet, dat gelegenheid geeft tot napraten en netwerken.
  • Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij voorspellen (..): een leerzame avond..!

Meld u op tijd aan, het aantal plaatsen is beperkt en de belangstelling is groot.

Header photo by Pavan Trikutam on Unsplash

Aanmelden voor dit college

Ik blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond data science en ontvang graag per e-mail nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de colleges van Data Science Alkmaar.


Deel dit college op: