Kan data science de energiecongestie oplossen?

Kan data science de energiecongestie oplossen?

Het vierde college van DSA dit jaar is wederom een webinar. Centraal staat hier: de energie-transitie of energie-innovatie: wat zijn de consequenties precies in de praktijk? De realiteit van vandaag: we moeten van het gas af, maar er is sprake van een energie congestie. Dus: hoe nu verder?

9 december 2021

16:00

Online

Gratis

De realiteit van vandaag: we moeten van het gas af, maar er is sprake van een energie congestie. Dat is: filevorming op het elektriciteitsnet. Bedrijven kunnen zich niet vestigen of groeien, de woningbouw kan niet verder. Dus: hoe nu verder?

Het vierde en laatste college van DSA dit jaar is – je begrijpt het – wederom een webinar. Centraal staat hier: de energie-transitie of energie-innovatie: wat zijn de consequenties precies in de praktijk? De energiecongestie is een uitdaging die momenteel concreet de gemoederen bezighoudt.

Onder de hoede van Data Science Alkmaar is na de zomer gestart met een co-creatie traject voor Datateam Regio Alkmaar. Hierin werken de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo gezamenlijk aan oplossingen voor wat betreft de energietransitie en klimaat. Met Shintō Labs als moderator wordt met het model van de Design Sprint in 5 stappen concreet toegewerkt naar een resultaat: een prototype.

Belangrijke uitdaging hier: hoe kunnen we als regio bijdragen aan het oplossen van het probleem van de netcongestie? Ofwel: kan data science de energie congestie oplossen?

Meld je onder alvast aan voor dit (gratis) webinar!

Team Data Science Alkmaar


Bij dit webinar vertrouwde gezichten aan tafel: gespreksleider is wederom Marijn Plomp, opleidingsmanager Data Science aan de Vrije Universiteit A’dam, en Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Innovation aan de Vrije Universiteit A’dam, die een stand van zaken als het gaat om de ontwikkelingen rondom (big) data en AI in NHN.

De sprekers aan tafel zijn:


Resultaatgericht werken: fantastisch!

Wim Joosten is Programmamanager Energie | Datateam Regio Alkmaar:

‘De energietransitie en het klimaatakkoord vereisen een groot aantal ingrijpende beslissingen op korte termijn. Hierbij is interessant: door de inzet van data en AI kunnen er snellere en betere beslissingen worden genomen.’


Shintō Labs: wij doen data science!

Jurriaan Souer is betrokken bij het co-creatie traject met Datateam Regio Alkmaar:

‘Ik ben mede-oprichter van Shintō Labs. Wij helpen overheidsorganisaties met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op basis van data, data analyse, data science, machine learning, deep learning en AI.

In mijn rol zoek ik naar een optimale balans tussen gebruikerswensen, de inzet van data science en schaalbare oplossingen zodat investeringen meerdere keren gebruikt kunnen worden.’


Ja, ik meld me aan voor dit webinar op 9 december!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.