Een data gedreven business model binnen één dag!

Geschreven door: Redactie op 5 juni 2019
Kun je bínnen één dag een behoorlijke invulling geven aan een data gedreven business model? Ruim twintig mensen bezochten de eerste workshop van DSA en leerden over het Data Driven Business Model Canvas. Bijzonder dat je in één dag behoorlijke slagen kunt maken.

Ruim twintig mensen bezochten woensdag 5 juni de eerste workshop van DSA om een data gedreven businessmodel te ontwikkelen volgens het recept van het Data Driven Business Model Canvas. Deze eerste workshop vormde de verdiepingsslag van het eerste college in april, 'Ontwikkel een datagedreven business model voor uw organisatie!' en is er (inderdaad) sterk op gericht om zélf aan de slag te gaan.

Een verdienmodel of businessmodel in de vorm van een data gedreven model, vergt anders denken. We hebben hier dan ook te maken met de Data-driven business model innovation.' Ofwel: hoe digitale innovaties het verdienmodel beïnvloeden.Dat dit niet bepaald een 'ver-van-mijn-bed'-show is bewijst Data Science Alkmaar dit jaar. Zowel in de colleges als de bijbehorende workshops wordt praktisch gedacht. Vandaag werd 's ochtends de algemene impact van (big) data en AI belicht; 's middags werkten groepen concreet aan invulling van het Data Driven Business Model Canvas op basis van (bestaande) cases, welke werden gepresenteerd en besproken. Inspirerend om ook buiten je eigen, gebruikelijke core business te kunnen nadenken en te denken in digitale innovaties.

De deelnemers ontvangen allen een Certificate of attendance van de Vrije Universiteit Amsterdam / Data Science Alkmaar.

Op naar de volgende stap: het 2e college op 25 juni a.s.! Er zijn nu al 100 aanmeldingen, dus wees er snel bij.


Deel dit nieuws op:

 


Gerelateerd nieuws