Tweede workshop in 2019: data mining & machine learning.

Geschreven door: Rob Marijn op 26 augustus 2019
De tweede workshop in 2019 werd met het thema 'Data mining & machine learning' onder leiding van Jacqueline Heijnerman een hands-on dag met ruim twintig deelnemers.

Op vrijdag 23 augustus vond de workshop 'Data mining & machine learning' plaats, als verdiepingsslag van het eerdere (2e) college onder dezelfde noemer. Deze workshop was bedoeld voor iedereen die beter wil begrijpen hoe data mining- en machine learning-technieken werken, maar hier in principe nog weinig ervaring mee heeft. Een workshop duurt een dag en bestaat uit een deel theorie + een deel hands-on praktijk. Wat levert het op..?

Wij hebben Danny de Boer (RAADHUIS creative agency) als deelnemer aan deze workshop gevraagd naar zijn impressie van de dag:

'Deze workshop van Data Science Alkmaar heeft echt wat toegevoegd. Jacqueline Heinerman en Frans Feldberg namen een enthousiaste groep, bestaande uit zo'n 25 deelnemers, gedurende een dag mee in de wereld van AI, data mining en machine learning. Het ochtenddeel bestond vooral uit het leren begrijpen en herkennen van deze concepten en technieken. En in de middag werden deze concreet gemaakt met behulp van verschillende cases en een hands-on workshop met een open source data mining-programma. Het was ook best pittig. Echt een prima dag waarbij ondernemers en managers in korte tijd hebben leren begrijpen wat data voor hun organisatie kan betekenen en wat de impact ervan is, zodra je het gaat implementeren in je organisatie. Want: niemand kan om deze belangrijke innovatie heen.'

Ook op basis van het 3e college onder de titel 'Voorspel de toekomst met (big) data en kunstmatige intelligentie' (dinsdag 24 september 2019) wordt een workshop georganiseerd. Binnenkort vindt u informatie hierover op deze website.

Reacties van andere deelnemers

'Geeft goed inzicht hoe het proces verloopt.'

'Uitstekende balans tussen theorie en praktijk. Enthousiaste docenten.'

'Leuk om zelf snel het data mining-proces te doorlopen.'

'Blijf vooral zo enthousiast!'

'Geeft veel inzicht en zet aan tot nadenken.'

'Goede sprekers. Zeer deskundig.'

'Ik vond het pittig, maar het vergroot absoluut het begrip van hoe het er achter de schermen aan toe gaat.'

Kosten
Anders dan de colleges, die kosteloos zijn, geldt voor deelname aan een workshop een aantrekkelijk tarief van € 750,- inclusief lunch en Certificate of Attendance. Business Partners kunnen voor elke workshop (gratis) twee deelnemers afvaardigen. Members genieten 10% korting voor 2 deelnemers.

Where can we improve..?
Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een workshop op maat voor uw organisatie..? Neem dan contact op met Data Science Alkmaar.


Rob Marijn

Deel dit nieuws op:

 


Gerelateerd nieuws