MBO ontmoet Data Science Alkmaar!

Geschreven door: Redactie op 20 mei 2019
Studenten MBO van roc Horizon College & Clusius College ontmoetten Data Science Alkmaar. Zijn deze studenten zich al enigszins bewust van de kansen die (big) data en kunstmatige intelligentie bieden?

Afgelopen maandag was een goedgevulde zaal bij Rabobank Alkmaar e.o. het podium van ontmoeting voor studenten van roc Horizon College & Clusius College en Data Science Alkmaar. Natuurlijk ging het over de wereld van (big) data en kunstmatige intelligentie. Data Science Alkmaar inspireert & motiveert héél Noord-Holland als het gaat om de kansen die (big) data en AI bieden, dus ook het onderwijs. Frans Feldberg schetste de impact ervan op dit moment, wereldwijd, de snelheid waarmee het zich ontwikkelt en wat dit betekent voor de (nabije) toekomst. Interessant, omdat mét de studenten in de zaal de toekomst letterlijk vertegenwoordigd was.

De wereld van (big) data en kunstmatige intelligentie, we weten: het ontwikkelt zich razendsnel, met een enorme impact in vrijwel alle vakgebieden. Het vraagt om een enorme arbeidsbehoefte op allerlei niveau's. roc Horizon College en het Clusius College tonen zich bewust van deze zo belangrijke ontwikkeling, en vinden aansluiting.

Rabobank Alkmaar e.o. was een uitstekende gastheer voor deze ochtend, waarbij de aandacht van de studenten opvallend hoog was.


Deel dit nieuws op:

 


Gerelateerd nieuws