In memoriam: Mirjam Hamberg.

Geschreven door: Rob Marijn op 3 mei 2019
'Het is een geweldige ontwikkeling dat datawetenschappers aan de slag gaan met de gemeente Alkmaar en het regionale bedrijfsleven.' Afgelopen week is oud-wethouder Mirjam Hamberg overleden. In september 2014 initieerde zij de samenwerking van de gemeente Alkmaar met Data Science Alkmaar

Wethouder Mirjam Hamberg kan visie niet ontzegd worden. In september 2014 zag zij als wethouder het belang van een samenwerking tussen de gemeente Alkmaar, de Vrije Universiteit Amsterdam, De TelefoonCentrale en RAADHUIS creative agency in de vorm van Data Science Alkmaar: een regionaal kennis- en innovatiecentrum voor big data en data science, als onderdeel van het regionale programma Kennisregio Alkmaar, en een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs.

Hierover zei zij toen: 'Data science wordt een belangrijk speerpunt om de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in onze gemeente en de regio Noord-Holland Noord te stimuleren. Het is een geweldige ontwikkeling dat datawetenschappers aan de slag gaan met de gemeente Alkmaar en het regionale bedrijfsleven. Ik kijk uit naar de resultaten.' Nu, zo'n vijf jaar later, is de betekenis van (big) data en kunstmatige intelligentie geland en blijkt dit inderdaad een geweldige en relevante ontwikkeling voor Noord-Holland Noord.

Van april 2011 tot en met december 2014 was Mirjam Hamberg wethouder van Alkmaar (SP, later Progressief Alkmaar). Voorafgaand hieraan was zij vijf jaar gemeenteraadslid in Alkmaar. Als wethouder was zij een eigenzinnige persoonlijkheid in de Alkmaarse politiek. Vanwege haar verrichtte werkzaamheden voor de stad Alkmaar is zij in januari 2015 tot ere burger benoemd door de burgemeester van Alkmaar.

Het bestuur van Data Science Alkmaar condoleert hierbij familie en naasten met het verlies van Mirjam.


Deel dit nieuws op:

 


Gerelateerd nieuws