Over ons

Data Science Alkmaar is in 2014 ontstaan als een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Gemeente Alkmaar, RAADHUIS creative agency, De TelefoonCentrale en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Data Science Alkmaar (DSA) is een platform voor innovatie dat bedrijfsleven, overheden en onderwijs In NHN inspireert en motiveert om met (big) data en kunstmatige intelligentie aan de slag te gaan. Onze boodschap: wees je bewust van de kansen die het biedt en start met de belangrijkste digitale innovatie van dit moment!

In 2020 organiseert DSA wederom 4 colleges, en in het verlengde 4 workshops, altijd vanuit het overkoepelende thema ‘Where can we begin..?’ Deze colleges zijn gratis; voor een workshop vragen wij een vergoeding. Dit jaar starten wij ook met een Data Science Alkmaar Café voor (jonge) data professionals.

Data Science Alkmaar (2014) is een initiatief van: Gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit Amsterdam, RAADHUIS creative agency, De TelefoonCentrale en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

DSA = ontmoetingsplaats

DSA is dé ontmoetingsplaats in NHN voor ondernemers, overheden, onderwijs en wetenschap.

Boodschap 1: Wees innovatief!

Jong talent is op zoek naar een uitdagende werkomgeving in een prachtige, dynamische, veilige en betaalbare regio.

Boodschap 2: Maak nu stappen!

Laat je wegwijs maken, adviseren en begeleiden door Data Science Alkmaar als je stappen gaat maken.

De impact van big data en kunstmatige intelligentie

Opvallend is de snelheid waarmee de technologische innovatie zich momenteel ontwikkelt. Vooral de impact van big data en kunstmatige intelligentie is opmerkelijk. Het gaat hierbij om concrete, ingrijpende ontwikkelingen die ook disruptief ofwel ontwrichtend worden genoemd. Dit leidt ook tot veel onzekerheid, want: hoe en waar te beginnen..? En hoe kun je dit proces van digital innovation managen? Laat u inspireren en motiveren met de colleges en workshops van het onafhankelijke platform Data Science Alkmaar.

Ons werkgebied: Noord-Holland Noord

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, betreft ons werkgebied de gehele regio Noord-Holland Noord. Het gezamenlijk belang van ondernemers, overheden en onderwijs: regionale groei en ontwikkeling middels de meest relevante innovatie van dit moment: (big) data en artificial intelligence. De gemeente Alkmaar ondersteunt het platform sinds 2014.

Timmermans: Europa groen en digitaal maken

Europa staat voor een van de grootste transformaties uit de geschiedenis. De drie supercommissarissen van de EU, onder wie Frans Timmermans, hebben  een loodzware taak. Zij moeten gestalte geven aan de overgang naar een Europa dat groen en digitaal is en tegelijk sociaal en welvarend. Timmermans zegt: ‘De klimaatverandering en de digitale revolutie vergen enorme aanpassingen. De opgave is ‘existentieel’, we zullen een nieuwe start moeten maken met onze maatschappij, de komende vijf jaar zijn cruciaal, we kunnen het ons niet veroorloven te falen.’

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Member

Member

Als Member van Data Science Alkmaar ben je direct betrokken bij de belangrijkste technologische innovatie van dit moment: (big) data en kunstmatige intelligentie.

Meer weten?
Business partner

Business partner

Als Business Partner maak je ons programma en activiteiten mogelijk, terwijl het bovendien diverse concrete voordelen biedt. Interessant..?

Meer weten?