Hoe samenwerking in digitale organisaties te managen?

Door: Hans Berends, hoogleraar Innovatie & Organisatie VU Amsterdam
Datum: woensdag 15 januari, 09:00 uur
Locatie: Graham Bell-zaal, De TelefoonCentrale, Alkmaar
Deze workshop is geweest
Hoe samenwerking in digitale organisaties te managen?

Hoe samenwerking voor digitale innovatie te organiseren: de kracht van platformen en ecosystemen.

De vier colleges + workshops van Data Science Alkmaar in 2019 staan in het teken van: 'Where can we begin..?' Ofwel: laten we aan de slag gaan! Deze vierde en laatste workshop ligt in het verlengde van het laatste college, en is in feite een verdiepingsslag.

Hans Berends is onze docent bij deze workshop. Als hoogleraar Innovatie & Organisatie bij de Vrije Universiteit Amsterdam, stelt hij: 'Wat zijn de uitdagingen van digitale innovatie en hoe die aan te pakken? Digitale innovatie is het gebruik van digitale technologie in nieuwe producten, diensten, processen en bedrijfsmodellen. Digitale technologie is nooit af, een bron van nieuwe verbindingen en makkelijk schaalbaar. Deze eigenschappen vragen om een meer iteratief, experimenterend innovatieproces, samenwerking rond platformen en in ecosystemen, en een scherp oog voor waar digitale innovatie disruptief of versterkend kan zijn. Aan de hand van theorie en praktische voorbeelden wordt in deze workshop gewerkt aan wat dit betekent voor het organiseren van digitale innovatie.'

Digitale innovatie vraagt om nieuwe vormen van samenwerking. Digitale en data-gedreven processen, producten, diensten, en business modellen hebben vaak een ecosysteem nodig om te kunnen slagen. Sommige ecosystemen worden georganiseerd rondom platformen, die samenwerking mogelijk maken via gestandaardiseerde interfaces. In deze workshop behandelen we theorie over het managen van ecosystemen en digitale platformen en ga je aan de slag met je eigen organisatie: Hoe ziet het huidige (platform) ecosysteem eruit? Hoe zou dat verder ontwikkeld kunnen worden? Wat zijn mogelijke barrières daarbij? Hoe kunnen barrières worden verholpen en kan digitale innovatie floreren?

Programma

9.30 - 11.00 Inleiding en theorie over digitale innovatie en ecosystemen
11.00 koffie
11.15-12.30 Aan de slag (1): ontwerpen en reflecteren eigen ecosysteem
12.30-13.30 lunch
13.30-14.45 Theorie over platformen
14.45 koffie
15.00-16.15 Aan de slag (2): ontwerpen en reflecteren op eigen platform
16.15-16.30 Afsluiting

Kosten

  • Anders dan de colleges, die kosteloos zijn, geldt voor deelname aan een workshop een aantrekkelijk tarief van € 750,- inclusief lunch en Certificate of Attendance (Vrije Universiteit A'dam)
  • Business Partners kunnen voor elke workshop (gratis) twee deelnemers afvaardigen.
  • Members genieten 10% korting voor 2 deelnemers.

Where can we improve..?
Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een workshop op maat voor uw organisatie..?
Neem dan contact op met Data Science Alkmaar.

Aanmelden voor deze workshop


Deel deze workshop op: