workshop Data mining en machine learning!

Door: Dr. Jacqueline Heinerman (VU Amsterdam) en prof. dr. Frans Feldberg (VU Amsterdam)
Datum: vrijdag 23 augustus, 09:15 uur
Locatie: Graham Bell-zaal, De TelefoonCentrale, Alkmaar
‘Where can we begin..?’ is het overkoepelende thema voor zowel de colleges als de workshops van Data Science Alkmaar in 2019. Het gaat over: aanpakken. Na de eerste in de reeks van 4 colleges/workshops, 'Het ontwikkelen van een data-driven business model..?', gaat de tweede over 'Aan de slag met kunstmatige intelligentie, data mining en machine learning!'
workshop Data mining en machine learning

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die beter wilt begrijpen hoe data mining en machine learning technieken werken, maar hier nog geen (of erg weinig) ervaring mee heeft. De workshop duurt een dag en bestaat uit een deel theorie en ook een deel ‘hands on’ praktijk. Na deze workshop ken je de basis van de meest gebruikte technieken en kun je ook inhoudelijk een oordeel vormen over bepaalde ontwikkelingen, zoals de onlangs verschenen ‘nep profielen’ op LinkedIn.

De dag bestaat uit 3 blokken en wordt verzorgd door dr. Jacqueline Heinerman, verbonden aan de Computational Intelligence Group van de Vrije Universiteit Amsterdam, en prof. dr. Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Blok 1: Het doel van het eerste blok is het begrijpen van de verschillen tussen data mining, machine learning en artificial intelligence. Daarna zoomen we in op de verschillende data mining-technieken. Wat is bijvoorbeeld supervised en unsupervised learning en wat maakt dat eigenlijk uit?

Blok 2: Hierbij duiken we in de basis van verschillende data mining-technieken, zoals classificatie, association rules en neurale netwerken. Dit doen we aan de hand van case studies uit de praktijk, zoals de recruitment tool van Amazon, de recommender systemen zoals Spotify die hanteert en de nep-profielen op LinkedIn.

Blok 3: In het laatste blok gaan we zelf aan de slag met een dataset en maken we een voorspellend model.

Om het meeste uit deze dag te halen is het belangrijk om zelf een laptop mee te nemen met installatie-rechten. Meer info over de (open source) tool die wordt gebruikt volgt voorafgaand aan de workshop.

Kosten
Anders dan de colleges, die kosteloos zijn, geldt voor deelname aan een workshop een aantrekkelijk tarief van € 750,- inclusief lunch en Certificate of Attendance. Business Partners kunnen voor elke workshop (gratis) twee deelnemers afvaardigen. Members genieten 10% korting voor 2 deelnemers.

Wilt u zich aanmelden? Er is (slechts) plaats voor 20 personen, dus meld u op tijd aan!

Where can we improve..?
Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een verdiepende workshop, als u bijvoorbeeld al enige ervaring hebt in het gebied van kunstmatige intelligentie, data mining en machine learning ? Neem dan contact op met Data Science Alkmaar voor een eventueel verdiepende workshop op maat.

Aanmelden voor deze workshop

Ik blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond data science en ontvang graag per e-mail nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de colleges van Data Science Alkmaar.


Deel deze workshop op: